Vad är konsekvenserna av Imam Husseins (fvmh) revolt under Ashura?

En utvärdering av den blodiga historien i Karbala och effekterna och resultaten av denna passionerade revolt och unika uppoffring kräver en omfattande studie. Detta är en sanning som kommer efter att ha studerat forskares texter. Det finns många lärdomar som kan dras från Imam Husseins (fvmh) revolt och vi kommer att nämna några av dem. Huvudmålet för sanna fredsmäklare är att förstärka sanningen, krossa falskhet, bringa liv i Guds Namn, skapa kamratskap, upphöja religionen, frihet och social rättvisa så att berövade och förtryckta klasser kan få sina rättigheter observerade i ljuset av det.

Imam Hussein (fvmh) såg att folket anammade omoral och förtryck som en effekt av fiendens onda propaganda, glömde bort rättvisa, frihet och perfektioner och gick mot förfall och att bli slavar till sina lustar. Imam Hussein (fvmh) såg att värden offrades för olämpliga personers lustar och olycksbådande önskningar, och det skedde också i islams namn. Därför gjorde han en revolt och via sin rörelse gav han islam ett nytt liv. Imam Hussein (fvmh) fick folk att förstå att islams nation och t.o.m. varenda nation måste finna räddning från förtryckets laster och leva i frihet. M.h.a. Imam Husseins (fvmh) revolution uppmärksammades islam och dess högre religiösa och monoteistiska program efter att de glömts bort under en längre tid.

Ashuras rörelse gav en lektion om religiositet och ståndaktighet gentemot förtryck och förnekelse till muslimerna och människor och skapade nytt mod hos folket. Revolutionen i Karbala väckte starka känslor hos folket så alla skulle veta vem de skulle visa ödmjukhet inför. Den blodiga händelsen i Karbala gav uppkomst till att den högre skolan om dygd etablerades och att korrekt uppfostran lärdes ut vilket i sig är hemligheten bakom den shiitiska skolans och islams överlevnad. Denna revolt förberedde Umayyadernas fördömelse i muslimernas sinnen och övriga nationer världen över.

Källa: tidskriften Dagens Muslim

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *